Flowers & Fashion in Flower Art Museum

Het Flower Art Museum in Aalsmeer presenteert van 15 juli tot en met 10 oktober de tentoonstelling Flowers & Fashion. Een zomerse groepsexpositie met werk van elf kunstenaars die een passie hebben voor textiel en decoratie, gevoed door inspiratie uit de natuur.

Flowers & Fashion is een viering van bloemen en mode. Florale motieven hebben deze eeuw een grootse comeback gemaakt in het straatbeeld. Bloempatronen zijn weer helemaal hip en al lang niet meer retro of ouderwets. In de tentoonstelling gaat het niet om de kleding die in winkels hangt maar om de kunstenaarsblik op mode. Ongebruikelijke materialen, aandacht voor duurzaamheid en de invloed van andere culturen spelen een prominente rol. Ook is er fotografie en schilderkunst te zien, met een focus op de weergave van stoffen en lichaamsversiering.

Agnes van Dijk: Groene-Kool. Foto: Lies Vogelzang

Veelzijdig

Te zien zijn onder meer een modieuze hoepelrok van geprepareerde sinaasappelschil, een elegante ketting van mosselschelpen, kleurrijke patchworkjassen, kleding die geheel bestaat uit papier, fijnzinnige portretten met een hoofdrol voor de Japanse kimono. Deelnemers zijn: Sylvia Blickman, Hélène van Dorp, Agnes van Dijk, Anne van den Heuvel, Willeke Klaassen, Mali Klein, Hanny Mallekote, Ineke Otte, Kaat Stieber, Pieter Wagemans en Marijke van Welzen.

Hanny Mallekote: cocktailhoed met Tulipa.

Flora Imago

In het museum is vanaf 15 juli ook de kleinere tentoonstelling Flora Imago te zien, met bloem-fotoportretten van Margot van de Stolpe. De museumtuin is onderdeel van kunstproject De Elementen (op meerdere locaties in Aalsmeer). Hier staan ikebanasculpturen van de Sogetsu Branch Nederland en het vaste fotokunstwerk Wall of Flowers van AlexP.

Kaat Stieber: Still Life on legs.

Bron en foto’s: Flower Art Museum

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties