‘Groen Doen in de Klas!’ officieel van start

  Woensdag 21 maart, het begin van de lente, is Groen Doen in de Klas! van start gegaan. Agnes van Ardenne, waarnemend burgemeester van de gemeente Westland, nam het eerste werkboekje van de leerlijn uit handen van initiatiefnemer Pim van den Akker in ontvangst op basisschool De Kameleon in ‘s-Gravenzande.

  Vanaf deze lente kunnen basisschoolleerlingen in groep 5/6 aan de slag met een b(l)oeiend lesprogramma over bloemen en planten. Groen Doen in de Klas! is een initiatief van Pim van den Akker, bloemsierkunstenaar en oprichter van Flower Factor, en van Young Crowds, specialisten in educatieve content. Groen Doen in de Klas! is inmiddels al voor bijna 20.000 basisschoolleerlingen besteld.

  Het programma bestaat uit vier edities, één voor elk seizoen. In het werkboekje staan creativiteit en kennis over de bloemen- en plantensector centraal. Leerlingen steken de handen uit de mouwen en in de aarde met afwisselende en interessante opdrachten. Naast het werkboek is er ook een interactieve, digitale leeromgeving met video’s en extra opdrachten. Hier kunnen de leerlingen onder andere twee jonge verslaggevers volgen die in de wereld van de groenbranche duiken en kwekers, bloemisten en veilingmeesters het hemd van het lijf vragen.

  Creativiteit prikkelen

  ‘We willen kinderen de schoonheid, emotie en diversiteit van bloemen en planten laten ervaren en hun creativiteit prikkelen’, licht Pim toe. ‘Als de generatie van de toekomst zich bewust is van groen, heeft de bloemen- en plantensector wereldwijd toekomst. Voor mij persoonlijk is met de lancering van Groen Doen in de Klas! een grote ambitie uitgekomen: de mogelijkheid om kinderen vanaf jonge leeftijd te enthousiasmeren voor groen.’

  Ook Henriëtte van der Mark van Young Crowds is enthousiast. ‘Het belang van het kweken, verzorgen en genieten van bloemen en planten moet weer worden teruggebracht onder de jeugd. Met Groen doen in de Klas! hebben we een lesprogramma ontwikkeld dat direct aansluit op de kerndoelen in het basisonderwijs op het gebied van ‘Natuur en techniek’.’

  Bron: Flower Factor | Foto’s: Nico van Alsemgeest

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties