Mario Hirama uit Japan wint Hana Ike Battle

  De Japanner Mario Hirama heeft tijdens het Aalsmeer Flower Festival de Blooming Breeders Cup gewonnen. In de finale van de Hana Ike Battle op zaterdagavond 16 juni nam hij het op tegen Inge Quint.

  Bij een Hana Ike Battle nemen steeds twee arrangeurs het tegen elkaar op om binnen vijf minuten een bloemencreatie te maken. Na vijf minuten bepaalt het publiek wie de winnaar is. ‘Vernieuwende bloemsierkunst kan de markt verbreden. Daarom is de Hana Ike Battle een goed initiatief, dat we als sierteeltnetwerk ondersteunen’, zei voorzitter Berry Philippa van Blooming Breeders bij de prijsuitreiking.
  Het Aalsmeer Flower Festival is gehouden op 16 en 17 juni. Behalve de Hana Ike Battles was er onder meer een bloemenpromenade over water bij de Watertoren van Aalsmeer.

  Inspirerende creaties
  Mario Hirama was met Koji Fujimoto speciaal voor de Hana Ike Battles overgevlogen uit Japan, de oorsprong van de Hana Ike Battle. Zij namen het in de strijd om de Blooming Breeders Cup op tegen Mike Boerma, Inge Quint, Marloes Joore en Anita Poppy, de winnares van de Hana Ike Battles vorig jaar. In de finale won Hirama nipt van Inge Quint.
  ‘Alle deelnemers, en dat geldt voor het hele festival, inspireren bezoekers om meer te doen met bloemen en planten. Op naar de vijfde editie die hopelijk nog breder wordt gedragen dan nu al het geval is’, aldus Philippa.

  Bron en foto: Stichting Blooming Breeders

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties