Meer dan 2 miljard tulpen

  De tulpenproductie in Nederland doorbreekt dit jaar voor het eerst de grens van 2 miljard. Dit blijkt uit recente gegevens van branchevereniging KAVB. Nederlandse tulpen worden over de hele wereld afgezet.

  De Koninklijke Algemene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) merkt dat de tulpen de afgelopen jaren flink in populariteit zijn gestegen. Dit is te danken aan de toegenomen kwaliteit, uniformiteit, het ruimere assortiment en het duurzame karakter.

  Het nieuwe record wordt gevestigd na een jaar waarin de productie uitkwam op 1,9 miljard snijtulpen met een exportwaarde van €250 miljoen. Daar bovenop komen nog de tulpenbollen die worden verkocht voor gebruik in tuinen en parken.

  Duurzaam
  Tulpen worden tegenwoordig in plaats van in potgrond voornamelijk geteeld op water, zonder gebruik van chemische middelen. Ook het energiegebruik bij de productie is vergeleken met andere bloemen zeer laag en neemt nog ieder jaar af.
  De tulpenbroeiers vieren zaterdag 21 januari de start van het nieuwe tulpenseizoen op de Dam in Amsterdam. Daar leggen zij, met 200.000 tulpen, een enorme pluktuin aan. Het publiek mag vanaf 13.00 uur gratis een bos plukken.

  Bron en foto: KAVB