Bloem en Blad Vakmanschap Muiderslot in de bloemen

Muiderslot in de bloemen

0

Tussen 8 april en 1 september komen bezoekers van Rijksmuseum Muiderslot meer te weten over de historische tuinen die het kasteel omringen. Er zijn veel activiteiten waarin tuinieren, kruiden, planten, vruchten, bloemen en (vergeten) groenten een hoofdrol spelen.

Rondom het Muiderslot liggen tuinen die zijn aangelegd in de 17e eeuw. Met de opbrengst uit de tuinen zijn eeuwenlang in het kasteel maaltijden bereid. En nog steeds leveren de tuinen elk jaar een rijke oogst op. De tuinen worden verzorgd door tientallen vrijwilligers. Van maandag tot en met zaterdag geven zij nieuwsgierige bezoekers graag tekst en uitleg. Conservator Yvonne Molenaar leidt bezoekers elke derde zondag van de maand rond door de tuinen. Aansluitend verzorgt zij een korte demonstratie bloemschikken naar 17e-eeuws voorbeeld.

Hedendaagse bloemstillevens

Kunstenaar Bas Meeuws fotografeerde onlangs vier seizoenen lang de kasteeltuinen van het Muiderslot. Uit al deze foto’s componeerde hij twee unieke hedendaagse bloemstillevens die in geuren en kleuren tonen wat de kasteeltuinen in alle seizoenen bieden. Zijn werk is geïnspireerd op de Hollandse bloemstillevens uit de Gouden Eeuw en zit vol symboliek en verwijzingen naar de rijke geschiedenis van het kasteel.

Bron: Muiderslot | Foto’s: Bas Meeuws

Reageer op dit artikel

avatar