Nieuwe chrysant Ilonka vervangt Bacardi

Na zestien jaar vervangt Dümmen Orange komende weken Chrysanthemum Bacardi door de nieuwe Ilonka: een chrysant met hagelwitte bloemblaadjes en een frisgroen hart.

Kwekerij Sensation was de eerste partij die in 2020 startte met het kweken van Ilonka. De resultaten van deze chrysantenkweker als ook de eigen proeven van Dümmen Orange waren uitstekend, volgens de veredelaar. ‘Door de mooie opbouw van bloem, de hoeveelheid bloemen, het indrukwekkende gewicht en de goede transportkwaliteiten hebben we besloten deze maand al een grote assortimentsupdate uit te voeren. Zowel master grower Ed van Paassen (VannoVa) als Janssen Maasbree Flowers maken nu de overstap van Bacardi naar Ilonka.’

‘Ilonka kwam uitstekend uit onze eigen proeven en deed het eveneens geweldig in de testfase bij kwekers. Daarnaast biedt het product een leuke extra: hij laat zich heel goed verven. Tel daar sier- en innovatiekenmerken bij op en het is een logische beslissing om door te gaan met Ilonka’, aldus  Peter Laurman, sales manager bij Dümmen Orange.

Bron en foto’s: Dümmen Orange

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties