VHG reikt vakprijzen uit op TuinIdee

  Op zaterdag 23 februari heeft VHG-directeur Egbert Roozen tijdens de VHG Vakdag op TuinIdee in ’s-Hertogenbosch de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de landelijke wedstrijden Tuin, Zwemvijver en Interieurbeplanting van het Jaar 2019. Fons Linders Tuinmeesters, Bruggeman hoveniers en ontwerpers en Copijn Groenaanleg en beheer vielen in de prijzen.

  Fons Linders Tuinmeesters wint Tuin van het Jaar 2019
  De jury was bij het tuinbezoek meteen onder de indruk van de Weelderige vijvertuin van Fons Linders Tuinmeesters: „Deze tuin heeft een absolute wowfactor. Het geheel ’klopt’: het ontwerp met prachtige zichtlijnen, de stoere materialisatie, de mooie variatie in beplanting, de relatie met het huis, de overall kwaliteit van de voor- en achtertuin, de aandacht voor duurzaamheid. In alle aspecten zie je het uitstekende hovenierswerk terug. Delen van deze tuin zijn interessant zijn voor toepassing in kleinere tuinen.” aldus het juryrapport.
  Directeur Jan Verhoeven: „Wij zijn trots op ons werk en willen dat graag laten zien. Deze prijs van de vakjury is een erkenning van ons vakmanschap en waardering voor onze originaliteit. Het is een ’garantie’ dat potentiële klanten te maken hebben met een gerenommeerd bedrijf.”

  Publieksprijs naar Hoveniersbedrijf Ed Bijker
  Via Facebook konden ook tuinliefhebbers hun favoriete inzending kiezen. Zij verkozen de ’Citycandy’-tuin van Hoveniersbedrijf Ed Bijker tot winnaar van de Publieksprijs 2019. De vakjury over deze tuin: „In de jaren 30-stadswijk ligt de ingezonden achtertuin, omsloten door buurtuinen en een ’achterom’. De kleine achtertuin van maar 51 m2 maakt de verrassing compleet: mooi gevarieerd groen en met maar liefst drie zitplekken. Slimme oplossingen helpen om een klein oppervlak optimaal te benutten. Een inspirerend voorbeeld voor eigenaren van kleine tuinen.”

  Wiljan Bruggeman (r) neemt de prijs voor de Zwemvijver van het Jaar 2019 in ontvangst uit handen van Egbert Roozen.

  Zwemvijver van het Jaar 2019 voor Bruggeman
  De Architecturale zwemvijver van Bruggeman hoveniers | ontwerpers is dit jaar de winnende zwemvijver. „Deze royale zwemvijver neemt echt een centrale plek in de tuin in, precies naar de wens van de bewoners. Het lijnenspel is prachtig en er is in het ontwerp een uitstekende verbinding gelegd tussen natuurlijke omgeving, huis, tuin en zwemvijver. De mooi geïntegreerde vijver is uitstekend gepositioneerd en nodigt uit tot baantjes trekken, relaxen en in alle rust reflecteren met uitzicht op de waterspiegel. Het vakmanschap van deze zwemvijverspecialist blijkt uit de geleverde kwaliteit op alle fronten: ontwerp, aanleg en waterkwaliteit.”
  Directeur Wiljan Bruggeman „We zijn heel erg blij met deze prijs! We hebben vaker meegedaan en hadden bij deze het gevoel wel een kans te maken. Deze grote vijver laat zien dat zo’n formaat toch energiezuinig kan zijn en dat je maar weinig techniek nodig hebt. Deze competitie zet de sector jaarlijks goed op de kaart.”

  Directeur Tjeerd van der Schee van Copijn Groenaanleg en Beheer neemt de prijs voor Interieurbeplanting van het Jaar in ontvangst van VHG directeur Egbert Roozen.

  Interieurbeplanting van het Jaar 2019 voor Copijn
  Copijn Groenaanleg en beheer, wint met de lounge van Hotel Jakarta in Amsterdam de prijs voor de beste Interieurbeplanting 2019. De jury motiveert haar keuze als volgt: „Een hotel waar dure vierkante meters worden ingeleverd voor binnengroen: dat is onderscheidend! Deze Aziatische hotelhortus doet zo veel meer: hij vertelt over de unieke historie van deze plek, zorgt voor een totaalbeleving en een ‘senang’ sociaal leven op het Java-eiland en laat zien wat je kúnt doen als je groene ambitie hebt. Copijn heeft in elke fase op alle fronten vakmanschap laten zien en met een fantastisch resultaat.”
  Directeur Tjeerd van der Schee: „Al decennialang maken wij interieurbeplantingsprojecten en deze winst is daar een bekroning op. We wonnen al eerder de EILO Award, maar deze prijs spreekt in Nederland meer tot de verbeelding. Voor de sector is het goed dat interieurbeplanting niet als suf en oubollig wordt gezien, maar dat je er hele gave dingen mee kunt doen, zoals in Hotel Jakarta.”

  Bekijk hier alle ingezonden tuinen voor de verkiezing Tuin van het Jaar 2019

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties