Onderwijs en praktijk bespreken betere samenwerking

Bij Hilbrands Bloemen Westerbork kwam op 22 mei een gezelschap uit het onderwijs en de praktijk bijeen. Vakdocenten van de opleiding Bloem, Groen & Styling van Terra MBO kwamen samen met erkende leerbedrijven (BPV-bedrijven) en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Doel van deze bijeenkomst was de samenwerking tussen de school en het bedrijfsleven te versterken.

Hilbrands Bloemen is één van de leerbedrijven van Terra voor de opleiding Bloem, Groen & Styling. De aanwezigen discussieerden hoe de samenwerking tussen de school en de leerbedrijven verbeterd kan worden. Studenten leren op school maar vooral ook in de praktijk tijdens de Beroepspraktijkvorming (BPV) bij een leerbedrijf. Goede begeleiding bij het leerbedrijf is dan ook van groot belang voor de student.

Gastvrouw Lies Hilbrands van Hilbrands Bloemen Westerbork (rechts) ontvangt bloemen voor haar gastvrijheid.

‘In een ontspannen setting is gesproken over de inhoud en uitvoering van de vernieuwde beroepsproeve, de veranderingen in het onderwijs, de verwachtingen en opdrachten van leerbedrijven en de rol van SBB. Diverse vragen vanuit het bedrijfsleven konden direct beantwoord worden. Een mooie stap in de samenwerking om met elkaar de toekomstige bloemisten klaar te stomen voor de arbeidsmarkt’, vertelt vakdocent Herman Sigtermans van Terra.

Bron en foto: Terra MBO

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties