Bloem en Blad Samenwerking SBB en WorldSkills Netherlands

  Samenwerking SBB en WorldSkills Netherlands

  0

  De voorzitters van de besturen van SBB en WorldSkills Netherlands tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst. Insteek is een sterkere promotie van het beroepsonderwijs, meer bedrijven en branches betrekken bij vakwedstrijden en jongeren verder inspireren voor vakmanschap en beroepsonderwijs.

  De samenwerking omvat promotie en communicatie, versterking van beroepsonderwijs, (internationale) netwerkontwikkeling en uitwisseling van kennis.

  Enthousiast

  Ton Heerts, voorzitter van de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven): „De samenwerking met WorldSkills Netherlands is een prima aanvulling op de samenwerking tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven binnen SBB. De scholen waren al enthousiast over de vakwedstrijden en je ziet dat het bedrijfsleven dat ook steeds meer wordt. Door de vakwedstrijden mee te maken, kunnen jongeren geïnspireerd raken om hun talent te ontdekken. En meedoen helpt ze om hun beroepsvaardigheden op een bijzondere manier te ontwikkelen. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven willen zich in SBB sterk maken voor de vakwedstrijden.”

  Verder bouwen

  Voorzitter Jan van Zijl van WorldSkills Netherlands beaamt dit. „Vakwedstrijden zijn een instrument van onderwijs én bedrijfsleven samen. Met de MBO Raad heeft WorldSkills Netherlands reeds een samenwerkingsovereenkomst. Dat wordt nu compleet gemaakt door deze overeenkomst met de SBB. Zo is de cirkel rond en kunnen we verder bouwen aan de structurele borging van vakwedstrijden in en voor het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Via de sectorkamers van de SBB kan dat laatste verder opgepakt worden. Want laten we wel wezen; bedrijven in Nederland kunnen niet zonder goede vakmannen en -vrouwen. Vakwedstrijden bieden hen een podium om dat aan bedrijven te laten zien.”

  Reageer op dit artikel

  avatar