Hortipoint Skills The Finals in maart 2019 in Amsterdam

  Skills The Finals in maart 2019 in Amsterdam

  0

  Van 20 tot en met 22 maart 2019 organiseert WorldSkills Netherlands samen met partnerscholen uit Amsterdam de vierde editie van het NK beroepen, Skills The Finals, in RAI Amsterdam. Dit zijn de nationale finales van Skills Talents en Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo.

  Het NK voor beroepen vindt in drie RAI-hallen plaats. Naast deze finales is er voor bezoekers een aanvullend programma: bedrijfs- en beroepenpresentaties, culturele en doe-activiteiten, informatie over studiekeuze, vervolgopleidingen, loopbaanoriëntatie en arbeidsmarkt. Dit activiteitenprogramma is speciaal bedoeld voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8, vmbo–leerlingen en studenten van het mbo uit heel Nederland. Voor docenten zijn er ook workshops. WorldSkills Netherlands zoekt aansluiting met po-, vo-, mbo-scholen, het bedrijfsleven en lokale organisaties en overheden uit Amsterdam om dit NK tot het grootste beroepenevenement van Nederland uit te laten groeien.

  Kweekvijver arbeidsmarkt

  De Skills Talents en Skills Heroes vakwedstrijden worden georganiseerd om het belang van vakmanschap voor Nederland te onderstrepen, het beroepsonderwijs te promoten en jong aanstormend vaktalent een podium te bieden hun ontwikkeling te tonen. Hiervoor wordt onder meer samengewerkt met de campagne Dit is MBO van de MBO Raad. Tegelijk zijn de vakwedstrijden een kweekvijver voor de arbeidsmarkt om nieuwe werknemers te spotten.

  Bron en foto: WorldSkills Netherlands

  Reageer op dit artikel

  avatar