Home Hortipoint Straks hebben we geen collectieve promotie meer

Straks hebben we geen collectieve promotie meer

0
Straks hebben we geen collectieve promotie meer

CEO Steven van Schilfgaarde verklaarde vorige week in een interview met dit vakblad dat de directie van Royal FloraHolland (RFH) de discussie met de ledenraad aangaat over de inning van de Bloemenbureau Holland-gelden door de veiling. Hiermee lijkt de directeur de bijl aan de wortel van collectieve promotie en BBH te zetten. Want wie gaat het geld innen als de veiling het niet doet?

Jaarlijks int Royal FloraHolland €15 miljoen voor Bloemenbureau Holland (BBH). Kwekers en handelaren dragen respectievelijk 0,20% en 0,19% over de omzet, die ze via de veiling realiseren, af. Sinds vorig jaar schieten concurrerende digitale handelsplatformen als paddenstoelen uit de grond en deze hanteren niet de heffing voor promotie. Van Schilfgaarde merkt dat het een reden is voor kwekers en handelaren om via een concurrent zaken te doen. „Concurrentie is goed, maar er moet wel een gelijk speelveld zijn”, stelt de CEO en daarom gaat de directie de discussie aan met de ledenraad over de afschaffing van de incasso van BBH-gelden door RFH.

Vorig artikel Afstel Brexit-deal maakt de ramp compleet
Volgend artikel Belgian grower Kristof van Laere: ‘We’re going on pretty well with azalea’
Arie-Frans Middelburg
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten. Arie-Frans woont samen en heeft vier kinderen.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties