Syringa ‘Edith Braun’ wint eerste Floriade Excellent Award

Donderdag 14 april was de eerste prijsuitreiking van de in totaal circa veertig productcompetities op de Floriade Expo 2022. Syringa vulgaris ‘Edith Braun’ sleepte de eerste Floriade Excellent Award in de wacht.

De Floriade Excellent Award is bedoeld voor het meest opvallende productinzending per competitiedag. De jury koos voor Syringa vulgaris ‘Edith Braun’ van de Seringen Specialist uit Aalsmeer. Het juryrapport sprak van een prachtig, zeer uniform product met enorme bloeiwijzen; een bijzondere inzending van een uitzonderlijke kwaliteit. 

De eerste competitie betrof bolbloemen, voorjaarsbloeiers en trekheesters. De ingezonden producten waren afkomstig uit Japan en Nederland. De beoordeling vond plaats door een vakjury, samengesteld uit mensen met verschillende achtergronden in de keten: van productie tot afzet. 

De eerste prijs van de productgroep Bolbloemen viel ten deel aan Toyama Prefecture uit Toyama, Japan met Tulipa ‘Otome no Dress’ met een score van 9,35.

De eerste prijs van de productgroep Overige voorjaarsbloeiers was met een score van 9,50 voor Flower Spirit Co. Ltd uit Nagano, Japan met Ranunculus asiaticus ‘Wataboushi’.

De eerste prijs van de productgroep Trekheesters was voor Seringen Specialist uit Aalsmeer. Zij kregen voor Syringa vulgaris ‘Lucie Baltet’ een 9,42.

Marco van Zijverden, voorzitter van de adviesraad Bloemen & Planten, reikte de Floriade Excellent Award uit aan Jan ten Hoeven. Op zijn kwekerij Seringen Specialist in Aalsmeer, omdat hij het te druk had om bij de prijsuitreiking in The Green House aanwezig te zijn.

Speciale tulp

Vrijdag 15 april werd op initiatief van het Tulpenfestival Noordoostpolder op het terrein van Floriade een speciale ‘Floriade tulp’ gedoopt. Hiermee slaan de organisaties Tulpenroute Flevoland en het Tulpenfestival Noordoostpolder de handen ineen om gezamenlijk de tulp en de agrarische sector in Flevoland op de kaart te zetten. Tijdens een officieel moment werd Tulipa ‘Expo Beauty’ gedoopt door voorzitter Jan Menting (Tulpenfestival Noordoostpolder), Annemarie Gerards (Floriade Expo 2022) en Jop Fackeldey (gedeputeerde Provincie Flevoland). Dit feestelijke moment was tevens de aftrap van het tulpenseizoen in Flevoland met tulpenroutes door de hele provincie.

Bron en foto: Floriade

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
créer compte binance
1 jaar geleden

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Dang k'y d nhn 100 USDT
2 maanden geleden

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://www.binance.com/vi/register?ref=V2H9AFPY