Saskia van Smoorenburg wint voorronde Flowercup West

Zaterdag 2 november was de tweede voorronde van de VBW Flowercup voor de regio West in het gloednieuwe pand van Ter Laak Orchids in Wateringen. Saskia van Smoorenburg behaalde met haar arrangement de eerste plaats. De Studentencup werd gewonnen door Michelle Verheij.

Saskia behaalde met haar werk in het thema ‘Fashionable X-mas’ 77,75 punten. Tweede werd Nely de Bruin met 76,44 punten en de derde plaats was voor Pauline Arkesteijn met 71,54 punten. Deze winnaars zijn daarmee verzekerd van een plaats in de finale, die volgend jaar in Veenendaal plaats vindt.

Slechts acht bloemisten hadden zich aangemeld voor de Flowercup van VBW regio West. Ook in de andere regio’s zijn er minder aanmeldingen dan anders. ‘Het is een lastige opdracht voor de deelnemers’, geeft jurylid Jaap Wisse als mogelijke verklaring. ‘Er zijn veel punten waar ze op moeten letten.’ Het balie-arrangement voor de modebranche moet gemaakt zijn met een constructie die minimaal zes keer ingezet kan worden en de kostprijsberekening maakt deel uit van de beoordeling. Jaap: ‘Er waren er bij die de ondergrond onrealistisch vaak hebben ingezet om de kostprijs te drukken. Maar ik vond het niveau hier erg mooi, hier word ik wel blij van.’

Studentencup
Voor de studentencup waren twintig aanmeldingen. Michelle Verheij werd overtuigend eerste met 76,25 punten. Tweede werd Marieke van Breene met 70,07 punten, derde Roos Maat met 69,67 punten. De nummers 1 en 2 gaan in ieder geval door naar de finale, voor Roos is het nog afwachten hoe in de andere regio’s wordt gescoord.

Flowerdress
Behalve voor de Flowercup en de Studentencup streden in Wateringen ook teams van diverse scholen om een prijs voor de beste flowerdress. De jurken, die deels thuis waren voorbereid, werden op de avond zelf afgemaakt en geshowd op de catwalk. De jurk van Rosalie en Femke van het Wellantcollege Dordrecht werd als beste beoordeeld.

Bron en foto’s: Jeannet Hooftman

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties