Verkiezing Schoonste Winkelgebied 2018 van start

  Vandaag, donderdag 31 mei, is de landelijke kick-off van de zesde editie van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing, een initiatief van Stichting Nederland Schoon. Het officiële startmoment vond plaats in Stadshart Amstelveen, een van de deelnemers van de verkiezing.

  Tijdens deze kick-off werd in het winkelgebied de speciale Green Graffiti voor het eerst onthuld en aangeboden. Ook overhandigde wethouder Herbert Raat (project Stadshart Amstelveen) aan de aanwezige ondernemers een winkel welkom-bordje dat dit jaar in het kader van de Verkiezing is ontwikkeld. Aan deze editie neemt, naast Stadshart Amstelveen, een recordaantal van 122 gemeenten en 576 winkelgebieden deel. Een forse stijging ten opzichte van vorig jaar. Maar liefst 40 gemeenten doen dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezing. NederlandSchoon trekt de komende maanden door het land voor een uitgebreid onderzoek, waarbij het winkelend publiek wordt gevraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. Daarnaast meten observatieteams de schoonheidsgraad van elk gebied. Op 30 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

  Schoonboodschap

  NederlandSchoon wil met de verkiezing de samenwerking tussen gemeenten, ondernemers en beheerders te stimuleren. Een schoon winkelgebied straalt meer gastvrijheid uit. Het winkelend publiek voelt zich hierdoor meer welkom, en daar heeft de ondernemer baat bij, aldus de organisatie.

  Om het belang van schoon zichtbaar te maken introduceert NederlandSchoon elk jaar handvatten voor deelnemers. Nieuw dit jaar is de Green Graffiti, waarmee elk winkelgebied middels milieuvriendelijk stoepkrijt met een opvallende boodschap kenbaar kan maken deelnemer te zijn van de verkiezing. Daarnaast biedt NederlandSchoon de ondernemers een welkom-bordje aan, dat zij in de winkelruit of -deur kunnen ophangen. Op dit bordje wordt aangegeven dat de winkelier ‘open en schoon is’ en op de achterzijde wenst de winkelier het publiek een ‘tot ziens in onze schone winkelstraat’.

  Bron en foto’s: NederlandSchoon

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties