Zenplanten zijn woonplanten van de maand mei

De ‘zenplanten’ bonsai, Ficus ginseng en Dracaena Lucky Bamboo zijn uitgekozen als woonplanten van de maand mei. Met deze planten kun je een sfeer van vrede en verstilling in je huis brengen, aldus Mooiwatplantendoen.nl.

In het Japans betekent bonsai letterlijk ‘boom in pot’. Houtachtige planten worden door knippen en snoeien tot miniatuurbomen gecreëerd waarbij het uiterlijk wordt bepaald door de essentie van de plant. De grillige vormen van Ficus ginseng zien er altijd weer anders uit. De wortels worden in China gekweekt voor ze in de kas tot bonsai worden gesnoeid. Draecaena Lucky Bamboo is verkrijgbaar met rechte en spiraalvormige takken. De plant is verre familie van de asperge en inheems in Kameroen.

Verzorging

Alle zenplanten staan graag op een lichte plek, zonder volle zon. Bonsai en Ficus ginseng hebben graag een lichtvochtige kluit zonder voetbad. Dracaena Lucky Bamboo mag altijd in een laagje water staan. Eens in de drie, vier weken wat plantenvoeding volstaat en zakt de temperatuur niet onder de 15°C, dan kunnen de planten ook het terras op.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties