Zomerbloemententoonstelling zet ‘zomerkanjers’ in het zonnetje

Flower Power is het thema van de Nationale Zomerbloemententoonstelling die van 6 tot en met 9 september plaatsvindt in de Oude Kerk in Naaldwijk. Het thema verwijst naast de uitbundigheid en blijheid van de gelijknamige jeugdcultuur van decennia geleden, en vooral naar de kracht die bloemen uitstralen. De artistieke leiding ligt dit voor het eerst in handen van Heleen Valstar; zij volgt Fred Zuidgeest van Zuidkoop Natural Projects op.

De NZBT-keuring is de basis van de tentoonstelling. De registratie van de te keuren producten vindt dit jaar voor het eerst online plaats. Tijdens deze 33e editie staat de groep ‘Zomerkanjers’ centraal, zoals Delphinium, Helianthus en Hydrangea. Deze groep zomerbloemen onderscheidt zich door hun uitbundigheid, lengte, volume en de daarbij horende kleurige verschijning.

Studenten van MBO Westland, vakgroep Bloem & Design demonstreren evenals vorig jaar hun bloemsierkunsten. Zij verkopen boeketten die zij zelf hebben gemaakt, en die natuurlijk bestaan uit zomerbloemen én ‘zomerkanjers’. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de volgende editie in 2019.

Kunst en muziek

Kunst en muziek ontbreken ook dit jaar niet en staan ook in het teken van Flower Power. De kunst is uitgekozen door Helga Knoll-van der Schoor van Kunsthuis18 en is van de hand van de kunstenaars Andrew Aué & TheatreArt.nl, Miranda Pronk en Robert Knoop. Stichting Kunst en Cultuur Westland zorgt voor de muziek.

Openingstijden

De Oude Kerk is op de eerste dag van de tentoonstelling, donderdag 6 september, van 12.00 uur tot 18.30 uur open voor het publiek. Vrijdag 7 september is de kerk open van 10.00 tot 21.00 uur, zaterdag 8 september van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 9 september van 10.00 tot 17.00 uur.

Bron en foto’s: NZBT

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties