6.000 gratis bomen op te halen in Den Haag

  Op zaterdag 5 februari kunnen bewoners van Den Haag gratis bomen ophalen bij de eerste Haagse bomenhub in de Binckhorst. Er zijn in totaal 6.000 bomen beschikbaar.

  Deze actie is onderdeel van de Meer Bomen Nu Campagne. Doel is om in totaal 15.000 boompjes uit te delen aan inwoners van Den Haag. De organisatie verzamelt zaailingen uit gemeenteparken en natuurgebieden om deze daarna gratis weg te geven aan boeren en inwoners die de bomen willen planten.

  Op diverse locaties door het hele land groeien jonge boompjes en struiken te dicht op elkaar, te dicht bij een pad of op een bouwlocatie. Met deze actie wil Meer Bomen Nu deze jonge bomen redden. De bomen worden tijdelijk ingekuild bij de Haagse bomenhub, voordat ze een definitieve plek krijgen bij boeren of bewoners.

  Gratis bomen ophalen
  Bewoners van Den Haag kunnen op 5 februari bij de eerste Haagse bomenhub gratis bomen ophalen. (Foto: Duurzaam Den Haag)

  Aanmelden gratis boom

  Inwoners van Den Haag kunnen zich hier aanmelden voor de gratis bomen. Op 5 februari kunnen de bomen tussen 13.00 en 16.00 uur op de CarWeide in de Binkhorst worden opgehaald. De zaailingen die worden uitgedeeld zijn tussen de halve en anderhalve meter groot. Men mag zoveel mogelijk bomen meenemen, zolang de voorraad strekt.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Loesvanvliet1947@gmail.com
  Loesvanvliet1947@gmail.com
  1 jaar geleden

  Ik wil graag een boom a aanvragen via het plan van de gemeente Den Haag