Aanwasnormen laanbomen blijven weer gelijk

Ook nu weer komt de fiscus laanboomkwekers tegemoet door de aanwasnormen niet te verhogen. Het niveau van 2017 blijft gehandhaafd voor 2018.

Dat meldt Alfa Accountants en Adviseurs uit Dodewaard. De gelijkblijvende aanwasnormen zijn het resultaat van overleg tussen de fiscale werkgroep waarin Alfa zit, de werkgroep Belangenbehartiging van Tree Centre Opheusden en de Belastingdienst.

Alfa-directeur Jan Mulder is tevreden over de handhaving, ondanks de prijsstijgingen in de sector. Op de site van Alfa laat hij weten dat de maatregel ook bij klant Boomkwekerij G. Vermeer in Opheusden met voldoening is ontvangen. „Als ik vandaag 100 bomen op de kwekerij heb staan die ik op de balans opvoer, is het niet zo dat ik er volgend jaar ook 100 verkoop”, aldus Gerrit Vermeer. „Want tijdens de teelt kunnen bomen beschadigd raken.”

Eerder al verlaagd

Eerder al versoepelde de fiscus de aanwasnormen vanwege vorstschade. Twee jaar geleden werden de aanwasnormen ook verlaagd vanwege lagere kosten door efficiënter werken en efficiënter inkopen. Die besluiten kwamen gunstig uit voor kwekers.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties