Adenium obesum Fairy Tree Concept wint op IPM

Adenium obesum Fairy Tree Concept van Plantal Producciones S.L. uit het Spaanse El Ejido, Almeria (ES) is bekroond met de Show Your Colours Award IPM 2020.

De vakjury zegt over de plant: „Door de combinatie van plant met beschildering is iedere plant binnen dit concept uniek. Dit product is de next level van storytelling met een niche product.” Eva Keller overhandigde namens de IPM-organisatie de prijs aan Lars van Steekelenburg. Van Steekelenburg ziet de award als de bevestiging van een droom. „Zaai je dromen en laat ze groeien! Mede door deze prijs gaan we een plekje veroveren in de markt”, aldus een trotse winnaar.

Tweede en derde plaats

De tweede plaats was voor Camellia japonica ‘Festival’ ingezonden door kweker Van Son & Koot. Rhododendron ’Pushy Purple’ (Happydendron) ingezonden door Inkarho eindigde op de derde plaats. Deze laatste werd overigens wel tot beste nieuwigheid IPM verkozen in de categorie houtige gewassen.

De andere genomineerde planten waren Buddleja davidii Berries and Cream, Concept Urban Garden Roses, Fargesia ’Jan W3M’ (Moontears), Hydrangea macrophylla ‘Bailmacfive’ (Endless Summer Love), Hydrangea paniculata ’Breg14’ (Switch Ophelia), Skimmia japonica ‘Perosa’ en Taxus media ’Oene’ (Rising star).

Jurering

De genomineerde planten en concepten zijn nog tot het einde van de beurs te zien in de stand van BIZZ Holland in hal 8. De bezoekers konden tot en met donderdagochtend door middel van muntjes hun stem uitbrengen op hun favoriete plant/concept. Deze stemmen wogen voor 50% mee, de andere 50% kwam van de vakjury.

De winnaars en de vakjury bijeen tijdens de uitreiking van de Show Your Colours Award op donderdag 30 januari tijdens de IPM.

De Show Your Colours Award IPM 2020 is een samenwerking tussen beursorganisatie IPM en BIZZ Communications.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties