Agapanthus Fireworks wint alweer Britse prijs

Agapanthus Fireworks is bekroond tot beste nieuwe plant van de HTA National Plant Show in Coventry.

De nieuwe plant was op de Britse vakbeurs voor kwekers en tuincentra ingezonden door Fairweather’s Nursery. ’Deze Agapanthus heeft de wow-factor’, oordeelde de jury. Fireworks is veredeld door De Wet in Zuid-Afrika en valt onder licentiebeheer van Plantipp.

De plant won in september reeds de hoofdprijs van de Britse tuinzakenbeurs Glee (ingezonden door Wyevale Nurseries) en in mei de derde prijs op de RHS Chelsea Flower Show (ingezonden door Thompson & Morgan).

Winnaars per keuringscategorie

Op de HTA National Plant Show heeft Fireworks de keuringscategorie ’kruidachtige vaste planten’ gewonnen. Winnaar van de categorie ’heesters en klimplanten’ is Clematis Elodi (Tudor Patio), een inzending van The Bransford Webbs Plant Company en The Guernsey Clematis Nursery. De categorie ’bomen en coniferen’ is gewonnen door Tilia x europaea Golden Sunset van Frank P Matthews.

Winnaar onder de ingezonden perkplanten is Impatiens walleriana Beacon van Ball Colegrave, en de beste kamerplant was ingezonden door Javado UK: Aloe zebrina Danyz.

Bekijk hier alle medaillewinnaars van de HTA National Plant Show.

Foto: Plantipp

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties