Amerikanen lanceren ’nieuwe generatie’ Buxus

Amerikaanse kwekers lanceren op de Mid-Atlantic Nursery Tradeshow nieuwe Buxus die volgens hen toleranter is tegen Cylindrocladium en bladgalmug dan bestaand sortiment.

De nieuwe Buxus is ontwikkeld door Saunders Brothers, meldt Nursery Management, en wordt op de Amerikaanse markt gezet onder de naam NewGen: volgens de Amerikanen gaat het om de ’nieuwe generatie’ Buxus voor Amerikaanse tuiniers.

NewGen omvat alvast drie selecties die voortgekomen zijn uit jarenlang onderzoek, bij meer dan 160 cultivars, door Saunders Genetics, het veredelingsbedrijf van boomkwekerij Saunders.

Productie nog opbouwen

De lancering is wel op de vakbeurs, maar de productie moet nog worden opgebouwd. Daarmee zijn deze Amerikaanse licentiehouders mee bezig: naast Saunders gaat het om Overdevest Nurseries, Prides Corner Farms en Willoway Nurseries.

Saunders meldt overspoeld te worden door berichten van particulieren en bedrijven in de VS die voor het eerst te maken hebben met Cylindrocladium. Afgelopen jaar was volgens de kwekers een van de natste jaren in de VS, waardoor de ziekte zich kon manifesteren.

De vakbeurs Mid-Atlantic Nursery Tradeshow, kortweg MANTS genoemd, vindt van 9 tot en met 11 januari plaats in Baltimore.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties