Bas van der Sar volgt Peter Bontekoe op als FPC-voorzitter

Kweker Bas van der Sar volgt Peter Bontekoe op als voorzitter van de Royal FloraHolland Product Commissie Boomkwekerijproducten. Bontekoe had graag in de Ledenraad gekomen, maar toen er voor andere mensen werd gekozen viel bij hem vervolgens de motivatie weg door te gaan als FPC voorzitter.

Op 14 maart komen de leden van de Royal FloraHolland Product Commissie Boomkwekerijproducten (FPC Boomkwekerijproducten) in Naaldwijk bij elkaar. Het is de eerste bijeenkomst met Bas van der Sar als voorzitter die daarmee in de voetsporen van zijn vader Henk treedt. Van der Sar neemt de functie over van Peter Bontekoe die drie jaar FPC-voorzitter was.

Bontekoe stelde zelf zijn functie beschikbaar. „Het is voor mij tijd voor iets anders.” Bontekoe had graag een plekje in Ledenraad gekregen, maar de veiling koos onlangs voor andere kandidaten. „Ik ben ambitieus en zag voor mezelf nog wel een rol binnen de veiling”, zegt Bontekoe. „Ik zag een plek in de Ledenraad dan ook wel zitten. Toen dat niet doorging merkte ik ook dat ik niet voor 100% gemotiveerd was om als voorzitter voor de FPC door te gaan. Daarom leek het mij beter om te stoppen.”

Bontekoe kijkt positief terug op zijn tijd als FPC-voorzitter. „Jaren geleden, ik denk dan met name aan de jaren met Timo Huges als veilingdirecteur, was de stemming onder boomkwekers over het algemeen niet zo positief over de veiling. Inmiddels is er veel ten goede gekeerd. Ik denk dat we als FPC een goede rol hebben vervuld. Mede daardoor staan inmiddels veel meer boomkwekers positief ten opzichte een samenwerking met de veiling.”

Bas van der Sar neemt het stokje over van Bontekoe. Een paar vragen aan de nieuwe voorzitter.

Waarom wilde je voorzitter van de FPC Boomkwekerijproducten worden?

„Ik ben gek van de veiling en wil dat graag uitdragen. Ik zie de veiling als verlengstuk van mijn bedrijf. Bovendien zie ik dat de betrokkenheid van boomkwekers bij de veiling beter kan. Daar wil ik me voor inzetten.”

Hoe ziet de toekomst van de FPC Boomkwekerijproducten er uit?

„We blijven als zelfstandige FPC bestaan. We blijven daarnaast wel samenwerken met FPC Balkon- en Terrasplanten en de FPC Eenjarige Zomerbloeiers, maar van één FPC Outdoor is voorlopig nog geen sprake. De productgroep Boomkwekerijproducten is van zichzelf al breed genoeg.”

Wat zijn belangrijke actiepunten?

„Donderdag 14 maart gaan we met elkaar brainstormen over wat we gaan oppakken. Ik heb wel een aantal ideeën maar die wil ik eerst intern bespreken. Verder zijn de ontwikkelingen rondom afzetplatform Floriday belangrijk.”

De FPC Boomkwekerijproducten ziet er in de nieuwe samenstelling als volgt uit:
Bas van der Sar (voorzitter), Ellen van Winden, Frank Coenders, Victor Hooftman, Peter van Leuven, Dik Sonneveld en Coen Dekkers. (daarnaast nog een vacature)
Vertrokken: Arnoud van der Knaap (naar Ledenraad), Bram Fransen (naar Jongerenraad)

 

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties