’Royal FloraHolland zaagt aan haar eigen stoelpoten’


Kweker Peter Bontekoe zegt over de ontwikkelingen bij Royal FloraHolland rondom Floriday, Floriway en verplicht certificeren: „De directie werkt veel te veel top-down en zegt de ledenraad wat ze moet zeggen. Die ledenraad is op zijn beurt te weinig kritisch en zou zich moeten schamen voor de genomen beslissingen.”

De uitrol van Floriday is uitgesteld. Wat vind je daarvan?

„Terecht, ik heb zelf ook om uitstel gevraagd. Er zitten nog behoorlijk wat kinderziekten in, dat is ook niet vreemd voor een nieuw systeem, maar deze moeten wel worden opgelost. Essentieel is bijvoorbeeld dat je als kweker orders alleen kan accepteren of afwijzen. Wijzigen van orders moet via een ’tip’ maar dat is veel te omslachtig.
Een kleine 700 mensen hebben de petitie FloriNEE ondertekend, maar als iedereen alles zou weten over dit laatste punt, dan zouden zeker nog veel meer mensen hebben getekend.”

Heeft Floriday toekomst?

„Ja, daarvan ben ik 100% overtuigd. Ik geloof er heilig in dat de problemen oplosbaar zijn.”

Peter Bontekoe: „De directie van Royal FloraHolland werkt veel te veel top-down.” (Foto: Ron Barendse)

Krijgt de veiling ooit alle 4.000 leden tevreden?

„Dat denk ik niet, maar de veiling moet de leden weer meer inspraak geven dan ze nu hebben.
In de ledenraad zitten leden die niet kritisch genoeg zijn en zij zouden zich moeten schamen voor de beslissingen die zijn genomen.”

Lees de volledige Opinie in De Boomkwekerij editie 8. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.


guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties