Van den Berk levert advies aan stadskwekerij Beijing

  Van den Berk Boomkwekerijen gaat kennis en ervaring uitwisselen met stadskwekerij Huangfa van Beijing. Daartoe ondertekende Pieter van den Berk onlangs een overeenkomst in China.

  Het doel van de samenwerking is de verrijking van het assortiment, met de bijbehorende kweekmethoden, in Beijing. De nu getekende overeenkomst van zusterschap tussen Van den Berk en Huangfa is de basis voor toekomstige, intensieve samenwerking, waarbij de verder uit te werken plannen op deze kwekerij gerealiseerd zullen gaan worden. De bijdrage van Van den Berk bestaat onder meer uit aanbevelingen over het assortiment, kwekerijmanagement en productietechnologieën.

  Contacten

  De samenwerking komt voort uit contacten die de afgelopen drie jaar met de internationale groenafdeling van de gemeente Beijing zijn gelegd door de kwekerij uit Sint Oedenrode. In de zomer van 2016 kwamen hier voor het eerst concrete afspraken uit voort en werd Van den Berk gevraagd om, samen met landschapsarchitect Niek Roozen, een masterplan voor de stadskwekerij te maken.

  In het voorjaar van 2017 heeft Van den Berk plantmateriaal naar China geëxporteerd waarbij bomen en struiken zijn geleverd aan één van de andere stadskwekerijen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties