Bijzondere eik wint op Farwest

Op de Amerikaanse Farwest Show is een nieuwe eikenselectie met blauwgrijze bladeren verkozen tot beste noviteit.

De winnaar van de Farwest Show, die vorige week weer plaatsvond in Portland, Oregon, is Quercus x undulate ’Mesa de Maya’. Dat meldt Digger Magazine, het vakblad van de Amerikaanse boomkwekerij-staat.

De eik was geselecteerd uit zaailingen van Quercus x undulate, een eikensoort die inheems is in de zuidelijke Amerikaanse staten en van nature meerstammig groeit. Voor de show was ’Mesa de Maya’ ingezonden door Heritage Seedlings & Liners uit Salem, Oregon.

Totaal waren er 42 noviteiten ingezonden. Drie ontvingen nog een Award of Merit (’Prijs van Verdienste’): Gardenia jasminoides First Editions Sweet Tea (Bailey Nurseries), Corylus avellana ’Burgundy Lace’ (Heritage Seedlings & Liners), Corydalis ’Porcelain Blue’.

Bezoekersprijs voor ’Miss Saori’

Bezoekers mochten ook de inzendingen beoordelen. De beste volgens hen was Lagerstroemia indica Black Diamond Purely Purple. Daarnaast gaven ze een Award of Merit aan Sambucus nigra Strait-Laced, en aan Hydrangea macrophylla ’Miss Saori’.

Deze hortensia was op Farwest ingezonden door Concept Plants (Plantipp). Reeds in 2014 was ’Miss Saori’ op de Chelsea Flower Show bekroond tot ’Plant van het Jaar’.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties