Bodemverbetering via plantgat in de race voor innovatieprijs

Een idee om in de boomkwekerij bodemverbetering toe te passen via het plantgat is genomineerd voor een een bijdrage uit het Innovatiefonds telers. Het idee is een van de vier genomineerden.

Het idee komt er op neer dat wordt gekeken op welke wijze, en met welke producten de bodem kan worden verbeterd op het gebied van bodemleven, organische stof en nutriënten, toegepast in het plantgat. Een gezonde bodem is volgens verkoopadviseur Erik Jeucken van Vitelia Agrocultuur van groot belang omdat boomkwekerijteelten vaak meerdere jaren op dezelfde plek staan.

Een andere kanshebber is Sander Hendrikx met een manier om het herbicide- en kunstmestgebruik terug te dringen.

Bekijk hier de vier genomineerden.

De inzendingen voldoen aan de criteria voor deelname aan het Innovatiefonds en scoorden het hoogst op: mate van innovatie, implementeerbaarheid, verbetering productie en innovatief vermogen. De bedenkers worden door het Innovatiefonds beloond met een financiële stimulans. Daarbovenop maken zij kans op de publieksprijs.

De publieksprijs van het Innovatiefonds voor telers is de prijs voor de beste innovatie bij agrarische ondernemers in akkerbouw en tuinbouw, gekozen door het publiek. De stemperiode loopt tot 13 september 2017. De publieksprijs van het Innovatiefonds voor telers bestaat uit een geldprijs van € 750,-. Op 14 september worden de jury- en publiekswinnaars bekend gemaakt tijdens PotatoEurope in Emmeloord.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties