Boomkweker Pierre Domen presenteert eigen boek

Boomkweker Pierre Domen, voorheen bestuurslid van GrootGroenPlus en bos- en haagplantsoenvoorman, heeft samen met auteur John van Ierland een boek geschreven over zijn kwekersleven.

Het boek is getiteld ’Bomen over Domen – Pierre Domen, het leven van een boomkweker’. Vanaf GrootGroenPlus is het boek leverbaar en wordt het officieel gepresenteerd met een lezing van passages die aansluiten op de vakbeurs in Zundert.

Woensdag 11 september heeft Domen zijn boek alvast in besloten kring gepresenteerd, in het bijzijn van familieleden, collega’s en andere vakgenoten uit de boomkwekerijsector en de bos- en haagplantsoenketen. Het boek is geschreven door John van Ierland, auteur uit Breda die nu met ’Bomen over Domen’ totaal 49 boeken op zijn naam heeft staan.

’Bomen over Domen’ vertelt niet alleen over het kwekersleven van Domen, die zich met name inzet voor gebruik van herkomsten en autochtoon plantmateriaal. Ook zijn privéleven komt aan bod, hoe hij in een kwekersfamilie opgroeide en een gezin met kinderen stichtte. Het boek bevat daarnaast verhalen over Domen, geschreven door elf mensen uit de sector die de kweker een bepaalde richting of invulling van zijn leven hebben gegeven.

’Bomen over Domen’ telt 125 pagina’s en (kleuren)foto’s en kost €19,95 per stuk. Het is verkrijgbaar bij Van Ierland, Bruna Zundert, op GrootGroenPlus en in de beursstand van Lodders Boomkwekerijen. Domen is daar momenteel werkzaam; zes jaar geleden is het bedrijf van hem en zijn zwager Ton Brouns, Chr. Domen & Zn in Wernhout, opgegaan in Lodders.

Pierre Domen en auteur John van Ierland laten trots het eerste exemplaar van ’Bomen over Domen’ zien.

Foto’s: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties