De Boomkwekerij Teelt Brightlands belicht groene innovaties

Brightlands belicht groene innovaties

0

Op de Brightlands Campus Greenport Venlo vindt vrijdag 7 december een symposium plaats over groene innovaties in onder andere de boomteelt.

Het is het eerste symposium van Bright 5, een samenwerking van vijf Noord-Limburgse teeltsectoren: bomen en planten, asperges, aardbeien, champignons en blauwe bessen. Doel is cross-overs te maken op het gebied van groene innovaties, zoals in gewasbescherming, bodemgezondheid, reststromen en inhoudsstoffen.

Op het symposium wordt Bright 5 officieel ondertekend. Daarnaast spreekt Saskia Goetgeluk (Brightlands) over onderzoek en ontwikkeling op de campus. Gedeputeerde Hubert Mackus gaat in op de rol en visie van provincie Limburg op landbouwinnovatie.

Bart Kuijpers (Brightlabs) komt aan het woord over de inzet van natuurlijke hulpstoffen, Guido Linders (BVB Euroveen) over bodemverbetering en substraten, en Jan Kamp (Wageningen UR) over het project Smaragd: lichte autonome mechanisatie om bodemverdichting te voorkomen.

Ontvangst is om 13.15 uur bij Brightlands aan de St. Jansweg 20 in Venlo. Het programma duurt officieel tot 16.45 uur. Aanmelden via deze link.

Foto: Brightlands

Reageer op dit artikel

avatar