Britse strategie plantgezondheid komt eraan

De Britse overheid presenteert binnenkort haar nieuwste plannen om bomen en planten te beschermen tegen fytosanitaire bedreigingen.

De presentatie van de Plant Health & Biosecurity Strategy is donderdag 20 februari in de Royal Botanic Gardens in Kew, Londen. Het gebeurt tijdens een conferentie over plantgezondheid waarvoor ook vertegenwoordigers van buitenlandse overheden en bedrijfsleven zijn uitgenodigd, ook vanuit de Nederlandse boomkwekerij.

Twee jaar geleden vond zo’n eerste conferentie over plantgezondheid plaats, op een landgoed van de Britse prins Charles die Xylella en andere fytosanitaire bedreigingen voor bomen en planten in het Verenigd Koninkrijk wilde bespreken. Ook daar waren topambtenaren van diverse landen aanwezig, alsmede kwekers en handelaren.

RHS wil meer Brits gekweekt

De Royal Horticultural Society hield onlangs een eigen bijeenkomst over bioveiligheid, zo meldt Horticulture Week. De RHS wilde weten of Britse kwekers hun producties kunnen verhogen, zodat Britse afnemers minder hoeven te importeren en daarmee het risico op insleep van ziekten en plagen verkleinen. De RHS wil de veiligheid op haar shows en in haar tuinen vergroten door meer Brits gekweekte bomen en planten te gebruiken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties