De Boomkwekerij Nieuws Chinese groep Green Dragon bewondert Nederlandse bedrijven

Chinese groep Green Dragon bewondert Nederlandse bedrijven

0

Een delegatie van het groeiende Chinese ondernemersplatform Green Dragon toert door de Nederlandse boomkwekerijsector om mogelijk nieuwe zakenrelaties op te zetten.

Deze week bezoekt de delegatie, bestaand uit 15 landschapsinrichters en kwekers uit China, de IPM in Duitsland. Afgelopen week stonden excursies naar diverse toonaangevende bedrijven in Nederland op het programma opgezet door EWD-Compass. Die wilden de Chinese ondernemers graag bekijken, omdat hun afzet in China groeit en omdat ze hun bedrijven willen moderniseren.

Diverse westerse technieken en systemen zijn nieuw voor Chinezen, zoals containervelden voor laanbomen in teeltzakken en voor potrozen op een betonnen ondergrond. Zo ook specifieke machines om bijvoorbeeld wortelgoed en kluiten te rooien.

Green Dragon is een uniek platform in China om vraag en aanbod beter en nationaal op elkaar af te stemmen. Het is opgericht in 2017 en heeft al 10.000 landschapsinrichters en kwekers als leden. Het zoekt buitenlandse partners om zaken mee te doen. Lees meer hierover in de China-special in De Boomkwekerij 2.

Foto’s: Green Dragon, Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar