Chinese landscapers op bezoek in regio Boskoop

De Nederlandse boomkwekerij blijft in trek bij Chinezen. Donderdag bezochten enkele Chinese groenvoorzieners twee containerteeltbedrijven in regio Boskoop.

De ondernemers hadden specifiek interesse in tuinplanten in container en importeren reeds uit Duitsland en Italië. Donderdagochtend namen ze een kijkje bij Hoogeveen Plants in Hazerswoude-Dorp, in de middag bij Kwekerij Vredebest in Waddinxveen.

De Chinezen hebben in hun land vijf vestigingen vanwaaruit ze beplantingsprojecten aanleggen. De visueel aantrekkelijke klimplanten die Hoogeveen voor de retail kweekt, waren voor deze landscapers daarom niet zo interessant. „Ze toonden wel belangstelling voor onze siergrassen, want die worden in China veel gebruikt”, vertelt Bob Hoogerdijk. „En Good Roots vonden ze ook interessant”, zegt hij over het label dat traditionele Boskoopse heesters omvat.

Bob Hoogerdijk leidde de Chinese ondernemers rond bij Hoogeveen.

Hendrik Hak leidde de Chinezen rond op zijn bedrijf Vredebest, langs coniferen en Ilex. „Ze waren op zoek naar grote planten, en wilden ook weten hoe groot onze planten worden”, vertelt Hak na afloop.

Nog geen orders, ’maar wie weet’

Tot concrete Chinese orders heeft het op beide bedrijven nog niet geleid. „We mogen aanbiedingen doen”, aldus Hoogerdijk, „en dan kijken we wel wat ervan komt.” Dat zegt ook Hak. En: „We zijn uitgenodigd om naar China te komen. Mooi, nu hebben we daar wel een connectie.”

De Chinezen nodigden Hendrik Hak uit voor een tegenbezoek.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties