Vakblad voor de Bloemisterij Opinie Column Cok Harteveld: ‘Yunnan is de mooiste provincie van heel China’

  Column Cok Harteveld: ‘Yunnan is de mooiste provincie van heel China’

  0

  Ik wil niet klinken als een reisgids of een Lonely Planet, maar de kreet Colorful Yunnan is terecht. Deze kreet zie je overal, verwijzend naar de grote diversiteit van alles en nog wat in de Yunnan provincie, waar wij onze activiteiten ontplooien. En als iemand het toch ziet als een soort van reisgids en besluit een tour te maken door Zuidwest-China dan is dat een goede keus, want het is zeker de moeite waard.

  Zuidwest-China bestrijkt meer dan alleen onze provincie Yunnan, maar Yunnan heeft wel het meest te bieden. Ik denk dat Yunnan de mooiste provincie van heel China is. Het is altijd jammer, maar het gebeurt elke keer weer dat als je ergens in het buitenland werkt, je weinig tijd neemt om te genieten van alles wat het land of gebied te bieden heeft.

  Trouwens, ik denk dat het niet anders is als je in Nederland woont. Men gaat op vakantie naar de andere kant van de wereld. Iedereen is weleens naar Keukenhof geweest, maar heeft iemand er ooit bij stil gestaan om eens naar Wieden te gaan? Een mooi gebied in Overijssel vol rietvelden en moerasbossen. Super voor een zomerdag in een kano.

  Ik heb in de afgelopen tien jaar best wat van de omgeving gezien, maar uiteraard is er nog veel meer te zien. De trekpleisters als Dali, de oude stad van Lijiang, ‘snowmountains’, de gigantische dinosaurus-opgravingen en de bekende rijstterrassen die pak ik allemaal wel mee. Maar als ik vrienden of familie over hebt en die gaan eens een week op pad dan merk ik dat ik nog lang niet alles hebt gezien.

  Is ook wel soort van logisch. Je woont hier, werkt hier en na werk of in het weekend sta je meest niet te popelen om nog eens hele ritten te gaan maken. In de vakantie wil je niet al te veel doen. De toeristische trips komen wel een keer, denk je dan. Dat is prima, als je dan maar wel een keer de tijd neemt om een keer echt die mooie plekjes te gaan zien. Want vaak is het zo dat ze er toch bij in schieten. Zal wel met prioriteiten te maken hebben. En af en toe een alternatieve route naar de farm nemen kan ook al helpen. Dan kom je soms door plekjes die zo uit de reisgids lijken geknipt.

  Het is dus zoals met alles, het ligt er helemaal aan hoe je er invulling aan geeft.

  Cok Harteveld,

  General manager Van den Berg RoseS China

  Reageer op dit artikel

  avatar