De Boomkwekerij Nieuws Compas en Vitelia houden eigen boomkwekerijdagen

Compas en Vitelia houden eigen boomkwekerijdagen

0

Meet&Green bestaat niet meer. De partijen die voorheen gezamenlijk het regionale evenement organiseerden, gaan hun eigen boomkwekerijdagen houden.

Op de Brightlands Campus Greenport Venlo waar Compas Agro is gevestigd, vindt donderdag 20 juni de eerste Innovatiedag Boomkwekerij Compas Agro plaats. Toepassingen van bijvoorbeeld groenbemesters en mechanisatie worden hier gedemonstreerd. Ook is er een bedrijvenmarkt.

Vitelia Agrocultuur gaat de Kennisdag Boomkwekerij organiseren: woensdag 11 september in Hazerswoude-Dorp en woensdag 25 september in Lottum. De invulling is nog niet bekend, maar de kennis die er wordt gedeeld, heeft de onderzoeksagenda van Vitelia als basis, meldt directeur John Pouwels.

Meet&Green werd voorheen georganiseerd door Cultus Agro Advies en Vitelia Agrocultuur. Het adviesbedrijf is in januari zelfstandig overgegaan naar het nieuwe Compas Agro. Cultus Crop Research valt onder toeleveringsbedrijf Vitelia.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar