De Boomkwekerij Nieuws Coronavirus legt bloemen- en plantenhandel Noord-Italië lam

Coronavirus legt bloemen- en plantenhandel Noord-Italië lam

0

Noord-Italië is in de ban van het coronavirus. Exporteurs van bloemen en planten houden hun hart vast. Ze zien bestellingen uitgesteld worden en geen nieuwe orders binnenkomen. „Als de situatie in Italië zich niet binnen tien dagen stabiliseert dan gaat ons voorjaar naar de knoppen.”

Als Jan de Boer in Napels landt, krijgt hij een ‘scanpistool’ tegen het hoofd gedrukt. Italianen in witte pakken en met mondkapjes controleren of de directeur van Barendsen, die vanuit Madrid komt, geen temperatuurverhoging heeft. Afgelopen maandag ondervonden Nederlandse exporteurs van bloemen en planten de eerste gevolgen. Italianen in Lombardije en Veneto bestellen geen bloemen en planten meer.

Foto: Shuttterstock

Basketballende broertje

„Het ziet er niet best uit”, verklaart Alessandro Mola van FleuraMetz. Maandag was de eerste dag dat Mola de gevolgen van corona merkte. „Klanten in het noorden bestellen niet meer. Groothandelaren kunnen niet op markten staan, omdat die dicht zijn. Ook zijn er geen mensen op straat. Ze gaan naar buiten om eten te halen bij de supermarkt, planten kopen ze niet.”

Lees het hele artikel in het digitale magazine (met inlog). 

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar