Deze 5 artikelen uit 2021 zijn het meest gelezen door siertelers

  Ook in 2021 gebeurde er weer veel in de sierteeltsector. Vakblad voor de Bloemisterij licht de meest gelezen artikelen uit die dit jaar op deze website verschenen. Dit keer een top 5 met niet-veilinggerelateerd nieuws.

  Omdat Royal FloraHolland met afstand het meest populaire onderwerp is onder lezers van deze website, maakt de redactie van Vakblad voor de Bloemisterij twee selecties van 2021. In dit artikel staan de meest gelezen berichten over andere thema’s, zoals gasprijzen en gewasbeschermingsmiddelen.

  5. Documentaire ‘Het leven gaat niet altijd over tulpen’

  Deze docu volgt de Westfriese familie Schouten uit Andijk: vader, moeder, twee zonen en twee dochters. Ze runnen een tulpenkwekerij, twee kinderen schaatsen op hoog niveau en dan is er ook de zorg voor moeder Jolanda. Zij werd in 2016 getroffen door een hersenbloeding. Meer dan twee jaar volgde regisseur Barbara Makkinga het gezin. Een tijd waarin geïnvesteerd werd in het tulpenbedrijf. Recensenten omschrijven het als een aangrijpende documentaire. Meer informatie over deze documentaire staat in het bericht van 18 mei.

  4. Hoe lang zal de hoge gasprijs nog aanhouden?

  Een update door NIFE Energieadvies over de hoge gasprijzen van 26 oktober. De gaslevering is vooral een politieke kwestie en daarom lastig te voorspellen. Wat NIFE wel met zekerheid kan zeggen is dat de prijs zal stijgen als het koud wordt. In het artikel staat niet alleen een update van gas, maar ook van de ontwikkelingen rond elektra en olie.

  3. Vrij spel voor illegale gewasbeschermingsmiddelen

  Dit is een alarmerend bericht over illegale handel in gewasbeschermingsmiddelen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Openbaar Ministerie (OM) verliezen namelijk het zicht erop. Daarnaast heeft de NVWA te weinig capaciteit voor onderzoek. Dit staat in het Dreigingsbeeld Milieucriminaliteit, een rapport van het OM. De handel in illegale gewasbeschermingsmiddelen is volgens het OM een goudmijn voor criminelen en zal dan ook toenemen de komende jaren. Het bericht ruim 2.000 keer aangeklikt vanaf de verschijning op 27 juli.

  2. ‘Het begint te kraken op onze kwekerijen’

  Dit is het een na meest gelezen niet-veilinggerelateerd bericht en tegelijk ook de oudste uit de lijst. Het is gepubliceerd op 15 januari en de signalen uit dit bericht klinken inmiddels uit die van een ver verleden. Vanwege toenmalige lockdowns in diverse Europese landen stellen klanten orders uit, merkt Martin Hoogenboom van Vireõ plant sales in De Kwakel. Maar ondertussen staat nieuw importmateriaal van tropische planten al voor de deur. „Klanten zeggen orders niet af, maar stellen uit en geven aan niet te weten wanneer ze de planten wel willen hebben.” Het interview met Hoogenboom is in 2021 vaak gelezen.

  Familie Klaas Schouten Andijk tulpenkwekerij documentaire
  De familie Schouten uit Andijk rond de documentaire ‘Het leven gaat niet altijd over tulpen’. Recensenten omschrijven het als een aangrijpende docu over onvoorwaardelijke liefde, trouw, veerkracht en mantelzorg. Het bericht eindigde op plek vijf in de categorie ‘meest gelezen overig nieuws’.

  1. Grondwater in Nederland weer grotendeels op peil

  Met ruim 4.000 kliks is dit het meest gelezen bericht op veilingnieuws na. Het verscheen op 17 mei en gaat over droogte. Voor het eerst sinds de zomer van 2018 is de grondwaterstand op of iets boven peil. De neerslag was weer rond het normale niveau en de combinatie met lage temperaturen zorgde ervoor dat er veel meer vocht in de bodem kwam. Ook de hoge waterstanden in de rivieren en de sneeuw die halverwege februari viel en langzaam smolt, hielpen mee de grondwaterstanden te verhogen. In het artikel staat ook een grafiek waarin het neerslagtekort wordt vergeleken met afgelopen jaren en met de meest droge perioden.

  Klik hier voor het andere overzicht, de top 5 meest gelezen artikelen over Royal FloraHolland.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties