Dieprode cijfers dreigen voor Royal FloraHolland in 2022

De oorlog in Oekraïne en het sterk gedaalde consumentenvertrouwen hebben momenteel grote impact op de kosten en inkomsten van Royal FloraHolland. De veiling verwacht dit jaar fors in de min af te sluiten.

Dit beeld schetsen CFO David van Mechelen en CEO Steven van Schilfgaarde op 1 april tijdens een persconferentie over het jaarverslag van 2021. De weggevallen afzet naar Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland heeft over het algemeen niet zo heel veel impact op de export van bloemen en planten. De landen zijn goed voor 3% van de exportwaarde.

CFO David van Mechelen (l) en CEO Steven van Schilfgaarde. (Foto: Arie-Frans Middelburg)

Na een goede eerste twee maanden stortten de prijzen voor met name snijbloemen in. Door de inval van Rusland in Oekraine is er minder directe handel. De klokhandel blijft redelijk in stand. De voornaamste oorzaak van de slechte prijzen is het dalende consumentenvertrouwen in Europa. De consument koopt minder bloemen en planten waardoor retail en bloemisten ook minder afnemen. Hoe verder naar het oosten hoe groter de vraaguitval, constateert Van Schilfgaarde.

De slechte prijzen zorgen ervoor dat de provisie-inkomsten van Royal FloraHolland afnemen. Daarnaast verwacht ze dat de energierekening in 2022 €20 miljoen hoger uitvalt.

Lees hier het Royal Holland jaarverslag 2021

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vytvorení bezplatného úctu
9 maanden geleden

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://www.binance.com/cs/register?ref=V2H9AFPY