Digitale beurzen krijgen handen nog niet echt op elkaar

Zowel Plantarium als GrootGroenPlus gingen dit jaar digitaal. Het ei van Columbus lijkt nog niet tussen de digitale initiatieven te zitten. Maar viel er wel iets te leren van deze digitale beurzen?

Deelnemers hadden in aanloop naar GrootGroenPlus de mogelijkheid om een Deense kar in te sturen met daarop een aantal van hun producten. In een promotiefilmpje van een minuut ging sortimentsdeskundige Peter van Laerhoven met name in op de positieve eigenschappen van deze planten. Ook kweker Frank Roelands stuurde een kar in. „Het is misschien wel het beste alternatief voor een fysieke beurs, maar veel reacties heeft het niet opgeleverd.”

Sortimentsdeskundige Peter van Laerhoven bespreekt in filmpjes van een minuut het sortiment van deelnemers aan het digitale GrootGroenPlus. (screenshot: GrootGroenPlus)

Een openbaring

Hens Hinloopen nam in samenwerking met machinebouwer Gebr. Ezendam deel aan GrootGroenPlus. Het werd voor hem naar eigen zeggen een openbaring. „Vooraf dacht ik dat het wel niets zou zijn. Maar Ik heb vier offerte-aanvragen gekregen en drie verzoeken voor een demonstratie op een kwekerij.”

Lees meer ervaringen met het digitale Plantarium en het digitale GrootGroenPlus in De Boomkwekerij 22. Deze ligt vanaf 23 oktober bij abonnees op de mat. Of leest het in ons digitale magazine (met inlog).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties