De Boomkwekerij Teelt Druivenplukker omgebouwd voor grote coniferenteelt

Druivenplukker omgebouwd voor grote coniferenteelt

0

Boomkwekerij Mark van Gompel heeft een druivenplukker laten ombouwen om onderin grote coniferen compost te kunnen doseren.

De druivenplukker, een Braud, is omgebouwd door machinebouwer Piet van Eyken.

Donderdag 28 juni is de machine gedemonstreerd bij Van Gompel in Bergeijk, tijdens een bijeenkomst van het Praktijknetwerk Duurzame Aanpak van Ziekten, plagen en onkruiden alsmede het project Schoon Water voor Brabant. Na Van Gompel volgden nog demo’s met vingerwieders en gewasgeleide schoffels bij Vruchtboomkwekerij van Montfort.

Bekijk hier een filmpje van de omgebouwde druivenplukker: het laden met compost en het rijden over de hoge coniferen van Van Gompel. In De Boomkwekerij 14 legt hij uit wat hij, naast compost doseren, nog meer van plan is met de machine.

De demo leidde tot enthousiaste reacties bij andere kwekers, aldus projectbegeleider Hans Smeets (Delphy). „Een andere kweker wil ook zo’n machine laten bouwen.”

Filmpje: Mark van Gompel/Hans Smeets

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar