De Boomkwekerij Droogte Druppelirrigatie neemt toe in boomkwekerij

Druppelirrigatie neemt toe in boomkwekerij

0

In Nederland was eerst nog maar een handjevol boomkwekers met druppelirrigatie, maar nu zijn er steeds meer kwekers die druppelslangen leggen of ophangen.

De laatste twee droge zomers geven steeds meer kwekers de zet richting druppelirrigatie. Dat merken toeleveranciers van de watergeeftechniek, zoals Handelsonderneming Klep. „Er is zeker meer interesse naar druppelirrigatie”, zegt vertegenwoordiger Johan Rommers.

Druppelirrigatie is zelf aan te leggen. Zo heeft Boomkwekerij Letteland hiervoor een machine laten aanpassen door Damcon. Vorige week zijn de eerste slangen, van Broere Beregening, door de grond getrokken:

Lees in het komende vakblad (10) een uitgebreid artikel over druppelirrigatie, welke ontwikkelingen toeleveranciers zien in de techniek, hoe en waar verschillende kwekers de techniek toepassen en wat hun ervaringen zijn.

Video: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar