Duitse Boomkwekerij Lappen heeft nieuwe eigenaar

Boomkwekerij Lappen heeft een nieuwe eigenaar. Ondernemersfamilie Overlack heeft de Duitse laanboomkweker overgenomen en de naam gewijzigd in Baum&Bonheur.

Boomkwekerij Lappen verkeerde sinds 2016 in financiële problemen en vanaf dat moment was bij het bedrijf sprake van een insolventieprocedure. De bewindvoerder heeft de laatste jaren gezocht naar een overnamekandidaat. Die is nu gevonden.

Ondernemersfamilie Overlack is de nieuwe eigenaar van de 650 ha grote laanboomkweker die ook percelen heeft in Nederland. Daarmee zijn volgens de nieuwe eigenaren de economisch moeilijke tijden voor de Duitse laanboomkweker verleden tijd.

Alleen de naam verandert

Peter Overlack, zijn zussen Anna en Eva en hun tien kinderen verheugen zich volgens het persbericht op de nieuwe activiteit van hun familieholding. ’We willen langdurig en duurzaam verbonden blijven aan de boomkwekerij en met veel energie en nieuwe ideeën deze boeiende veelbelovende onderneming verder ontwikkelen.’

Peter Overlack is een van de nieuwe eigenaren van Boomkwekerij Lappen. (Foto: Baum&Bonheur)

Volgens de nieuwe eigenaren verandert er behalve de nieuwe naam niets. Naast de bomen zijn ook alle medewerkers overgegaan naar het nieuwe bedrijf Baum&Bonheur. De voormalige eigenaren Dieter Lappen en zoon Christian Lappen stapten al eerder uit het bedrijf.

In 2019 stond in De Boomkwekerij 25/26 een interview met de bedrijfsleider en bewindvoerder van Boomkwekerij Lappen. Lees het interview hier terug.   

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties