’Snoeien de enige tijd dat ik het op mijn heupen krijg’

Bij Gebr. Bressers zijn ze momenteel aan het snoeien. En daar kunnen ze zich vol op concentreren. Het leverwerk is zo goed als gebeurd en toppen zetten kan momenteel nog niet. „Ik vind het wel prettig dat we ons kunnen focussen op het snoeien”, zegt Paul Bressers.

„Met snoeien is altijd de enige tijd van het jaar dat ik het op mijn heupen krijg. Te laat snoeien geeft echt groeiverlies. Dus moet het tijdig klaar zijn en dat lijkt dit jaar zeker te lukken.”

Planten hebben ze in de winter al gedaan. Een klus die ongewoon vroeg klaar is. Maar dat geldt voor het rooien ook. „Dat komt enerzijds omdat steeds meer bomen al in het najaar worden verkocht. Hierdoor kunnen we zodra het blad er af is meer voor de voet op rooien, wat veel efficiënter is.”

Paul Bressers: „Te laat snoeien geeft echt groeiverlies.” (Foto: De Boomkwekerij)
Werken met zzp’ers goed besluit

Anderzijds maken we meer gebruik van zzp’ers die helpen bij zowel het rooien als planten. Als we met zijn allen, drie zzp’ers en wij met zijn drieën rooien en het werk is voor die dag klaar, dan gingen we iedere keer nog even planten. Daardoor is het werk sneller klaar.”

Daardoor kunnen ze de rest van het seizoen ook tijdig alles doen. „En hoeven we niet achter de feiten aan te rennen. Dat geeft rust en werkt veel prettiger Een goede beslissing dus.”

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 9. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties