De Boomkwekerij Markt Een rondje TreeVention

Een rondje TreeVention

0

Onder het motto ’Op inkoop in het zuiden’ zijn vier boomkwekerijbeurzen gehouden: in Best, Haaren, Zundert en Venlo. We maakten even een rondje over TreeVention in Venlo.

TreeVention vond zondag 26 en maandag 27 januari plaats op Flora Trade Parc Venlo en werd georganiseerd door Boomkwekerij Support Venlo en Garden Plant. De lagenbeurs van de cash & carry in combinatie met stands van bedrijven die lid zijn van BSV, trok vooral veel inkopers uit Duitsland. Maar er liepen bijvoorbeeld ook Italianen rond die TreeVention combineerden met de IPM die vanaf dinsdag in Essen is, op een uurtje rijden van Venlo.

Duitse tuincentra op zondag gesloten, tijd voor beurs

Al op zondag waren er veel Duitsers, wat te verklaren is met het feit dat tuincentra in Duitsland (anders dan in Nederland) gesloten zijn. Inkopers maakten tijd voor TreeVention. Landgard hield tegelijkertijd en vlak over de grens zijn Ordertage, maar diverse Duitsers verkozen Venlo boven Herongen. „De kwaliteit is hier op TreeVention super”, motiveerde een inkoper van een Duits tuincentrum. „En in Duitsland zijn de producten duur.”

Een andere Duitse inkoper gaf aan diverse beurscatalogi nog te vergelijken. Haast had hij niet met inkopen; hij liet zich niet leiden door tekorten in de markt. „Prunus lusitanica, bijvoorbeeld, is nu niet meer makkelijk te vinden, maar er zijn alternatieven”, zei hij, „en TreeVention laat hier een compleet sortiment zien.”

Het was de achtste editie van de beurs. Lex Ebus, voorzitter van BSV en medevennoot van Garden Plant, meldde op het eind van TreeVention dat we „alweer dubbele cijfers hebben geplust, jaar op jaar zien we dat. We zitten dus in een goede flow met dit concept.”

Bekijk hier impressies van maandag:

TreeVention was de laatste van de vier beurzen die zich gezamenlijk presenteren onder het motto ’Op inkoop in het zuiden’. Woensdag 22 en donderdag 23 januari vonden de drie in Brabant plaats: Groenbeurs Brabant in Best, Groenbeurs Haaren en Voorjaarsbeurs GrootGroenPlus in Zundert.

Foto’s: Arno Engels

Reageer op dit artikel

avatar