Léon Faassen: ’Samenwerking maakt sector juist sterk’

Economisch gezien doet de boomkwekerij zeker niet onder voor andere sectoren, zei Léon Faassen op TreeVention. De LLTB-voorzitter en LTO-bestuurder benadrukte op de beurs in Venlo dat samenwerking de sector sterk maakt.

Faassen sprak op het einde van de beurs die Boomkwekerij Support Venlo en Garden Plant organiseerden op Flora Trade Parc Venlo. Aan de beursdeelnemers en andere betrokkenen legde hij de rol uit van belangenbehartiger: regionaal, nationaal en binnen de EU.

Het was de tweede keer dat Faassen collega-boomkwekers toesprak, in de vijf jaar dat hij nu LLTB-voorzitter en LTO-bestuurder is. Meestal staat hij voor een zaal vol boeren. „Ik had eerst het idee dat de boomkwekerij als kleine sector zou worden overruled door een grote sector als de veehouderij, maar dat is niet zo. Qua omvang in de export is de boomkwekerij heel belangrijk.”

Lees in het digitaal magazine (met inlog) over de ontwikkelingen die Faassen duidde op TreeVention, alsmede over kansen die hij voor de boomkwekerij ziet na de Brexit.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties