Eerste boomkwekerij met nieuwkomer bedrijfssoftware

Van Son & Koot gebruikt als eerste in de boomkwekerijsector software van IS Agriware, om diverse planningen op het bedrijf te optimaliseren.

Eind 2017 is de software geïmplementeerd in het bedrijf in Kaatsheuvel, melden Van Son & Koot en leverancier Mprise Indigo. Komend voorjaar zullen de eerste bedrijfsprocessen op de software draaien, arbeids- en tijdregistratie.

IS Agriware is een zogenoemde ERP-applicatie die gebaseerd is op Microsoft Dynamics NAV. Daartoe is de leverancier gecertificeerd door Microsoft, aldus Mprise Indigo.

Met de software is de planning van alle bedrijfsprocessen te optimaliseren, dus naast personeel ook productie, ruimte, voorraad en andere activiteiten. Door eenmalige invoer van data is volgens de leverancier tijd te besparen en zijn fouten te voorkomen.

Voor Van Son & Koot is planning noodzakelijk doordat het bedrijf nog steeds in ontwikkeling is, met meer producten en een breder sortiment. Het bedrijf produceert nu zo’n 2,5 miljoen tuinplanten per jaar op totaal 14 ha.

Jos van der Helm (Mprise Indigo, rechts) feliciteert teeltmanager Jordy Gijsbrechts met de nieuwe bedrijfssoftware bij Van Son & Koot.

IS Agriware is een nieuwkomer op softwaregebied in de boomkwekerij. Bedrijven in de bloemisterij, waaronder Schoneveld Breeding en Plantenkwekerij Leo Ammerlaan, werken er reeds mee.

Foto: Van Son & Koot/Mprise Indigo

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties