’Er ligt voor kwekers een handschoen om op te pakken’

„Wij krijgen van steeds meer klanten het signaal dat zij willen weten hoe het zit met de certificering van onze producten. Ik hoop dat deze avond een voorzet is voor u om over dit onderwerp na te denken”, aldus Gert Koert, mede-directeur van Groen-Direkt.

Koert zei dit tijdens een drukbezochte bijeenkomst bij Groen-Direkt op 9 oktober. De plantenleverancier had deze avond belegd om kwekers bij te praten over de wens die er onder klanten leeft tot het inkopen van planten met duurzaamheidslabel.

Ondanks samenwerking met MPS wil Groen-Direkt kwekers vrij laten in de keuze voor een keurmerk. „Wij kiezen bewust niet voor een bepaald keurmerk. Die keuze is aan u, evenals de keuze of u wel een keurmerk wilt”, zei Koert.

Wel ziet hij kansen voor kwekers die kiezen voor een keurmerk. „Of het nou een grote retailer is als Hornbach of kleinere tuincentra: we krijgen steeds vaker signalen dat zij willen weten hoe het zit met de certificering van onze leveranciers. Ik ben geen waarzegger, maar ik denk dat een keurmerk uw kansen in de markt vergroot.”

’Steeds minder klanten’

Frank van der Heide, Algemeen directeur van Tuinbranche Nederland, was een stuk stelliger. „Steeds meer retailers stellen eisen op het gebied van duurzaamheid. Je hoeft er als kweker niet in mee, maar uiteindelijk zullen steeds minder klanten uw product kopen”, hield hij de aanwezigen voor.

In De Boomkwekerij 22 leest u een uitgebreid verslag van de bijeenkomst. Dit nummer ligt 27 oktober bij abonnees op de mat.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties