Tuin en Landschap nieuws Europese vragenlijst over nieuwe ziekten en plagen in bomen

Europese vragenlijst over nieuwe ziekten en plagen in bomen

0

In het Europese project HOMED wordt onderzocht hoe nieuwe ziekten en plagen in bossen het beste kunnen worden aangepakt. De onderzoekers willen graag weten wat de zorgen en ervaringen zijn van hoveniers, kwekers, gemeentemensen en tuin- en landschapsarchitecten. Daarom is een speciale vragenlijst ontwikkeld.

laserrobot

Of het nu de Aziatische boktor is, de buxusmot, de eikenprocessierups of de Aziatische essenprachtkever: de laatste decennia hebben nieuwe en geïntroduceerde plagen en ziekteverwekkers veel schade toegebracht aan Europese bomen en bossen. Onder de naam HOMED, een project dat door de Europese Unie wordt gefinancierd, wordt nu wetenschappelijke kennis verzameld en praktische oplossingen ontwikkeld voor het beheer en de bestrijding van deze ziekten en plagen.

Vragenlijst
Onderdeel daarvan is een vragenlijst waarmee de onderzoekers de zorgen en ervaringen in kaart willen brengen van iedereen die tijdens zijn werk te maken heeft met bomen. Ze willen ook graag de ervaringen weten van hoveniers, kwekers, gemeentemensen en tuin- en landschapsarchitecten.

In het bijzonder zijn de onderzoekers geïnteresseerd in:
– uw kennis van plaag- en ziekteverwekkers in bossen
– huidige beheers- en bestrijdingsmaatregelen voor plagen en ziekteverwekkers
– uw mening hoe we betere instrumenten kunnen ontwikkelen voor beheers- en bestrijdingsmaatregelen.

De vragenlijst is in het Nederlands en kunt u hier invullen.

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar