De Boomkwekerij Nieuws FloraHolland: ruimere besteltijden Duitse boomkwekers

FloraHolland: ruimere besteltijden Duitse boomkwekers

0

Royal FloraHolland heeft met kwekers uit Duitsland én met transportbedrijven afspraken gemaakt over ruimere besteltijden tijdens de najaarspiek. Het gaat hierbij met name om leveringen door Duitse tuinplanten- en boomkwekers.

Tot en met week 44 kunnen handelaren hun bestelling uit Duitsland de volgende dag geleverd krijgen op iedere locatie van Royal FloraHolland.

Met een 12-tal kwekers uit Noord-Duitsland (regio Westerstede/Edewecht en Wiesmoor) is afgesproken dat klanten tijdens de najaarspiek iedere werkdag tot 14 uur kunnen bestellen. Voorheen was dit tot 12 uur. De producten worden dan de volgende dag voor 6 uur in de ochtend afgeleverd op een van de Royal FloraHolland locaties.
Bij bestelling op vrijdag staan de producten op zaterdagochtend voor 8 uur bij de Royal FloraHolland-locaties. Transpa uit Emmen verzorgt het transport in deze regio.

Ook met een aantal kwekers uit de regio Nordrhein Westfalen zijn vergelijkbare afspraken gemaakt. Handelaren die producten uit deze regio voor 14 uur bestellen, worden de eerstvolgende dag afgeleverd tussen 6 en 8 uur op alle vestigingen van Royal FloraHolland. Het lokale transportbedrijf Schiffer zorgt voor het transport.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar