De Boomkwekerij Fruitsector wil leren van fipronil-affaire

  Fruitsector wil leren van fipronil-affaire

  0

  Op de komende kennisdag voor de fruitsector worden sectorrisico’s beschouwd, hoe die zijn te voorkomen en wat valt te leren van de fipronil-affaire in het pluimvee.

  De jaarlijkse kennisdag vindt donderdag 16 november plaats in het Hof van Wageningen, met als thema ’De toekomstbestendige fruitteelt’.

  De organisatie, de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Wageningen University & Research, laat op die dag kansen voor de sector zien. Dan is wel belangrijk om te weten wat de risico’s zijn.

  Gezien de fipronil-affaire wordt bekeken hoe risico’s in de fruitsector zijn te voorkomen. Ook wordt ingegaan op de vraag of beschermde teelt gangbaar wordt, en of energieneutraal koelen te overwegen valt.

  Lezingen op de kennisdag beginnen om 14.30 uur. Entree voor belangstellenden die niet NFO-lid zijn, kost online (bij aanmelden voor 16 november) €80, aan de deur €100.

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar