De Boomkwekerij Goossens: ‘Boomkweker zijn in RvC FloraHolland biedt voordeel’

  Goossens: ‘Boomkweker zijn in RvC FloraHolland biedt voordeel’

  0

  De achtergrond van Jack Goossens als boomkweker biedt een voordeel bij zijn voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland. Dat zegt hij in een uitgebreid vraaggesprek met De Boomkwekerij.

  Goossens zegt daarover: „Ik denk dat ik daardoor redelijk objectief en onpartijdig kan zijn en dat is voor de huidige situatie, waarin veel moeilijke keuzes moeten worden gemaakt, een voordeel.” De voorzitter vertelt dat hij naast de boomkwekerij ook de wereld van de potplanten kent. „Mijn ouders kweekten Kentia en pas eind jaren ’90 zijn we volledig overgestapt op laurier.”

  Dat de boomkweker zo’n anderhalf jaar geleden werd benoemd tot voorzitter, was best bijzonder, zegt hij. „Als boomkweker én niet afkomstig uit het westen van het land, (Goossens komt uit het Brabantse Nispen, red.) lag het zeker niet voor de hand dat de veiling mij naar voren zou schuiven.” Veel energie heeft hij gestoken in het leren kennen van de wereld van de snijbloemenkwekers. „Bij hen is echt sprake van een heel andere dynamiek. De zomerbloemenkweker met dagverse producten versus onze laurier die tot acht jaar nodig heeft om te groeien. Dat was voor mij een eyeopener en toonde ook direct de diversiteit van de sector. Een diversiteit die veel veilingzaken ook niet makkelijker maakt.”

  > Lees het volledige interview in De Boomkwekerij van vrijdag 8 december

  Reageer op dit artikel

  avatar