Griffioen doneert €5.000 statiegeld van eenmalige trays

Griffioen Wassenaar heeft een klein deel van haar recyclebare statiegeldtrays niet retour gekregen. Hierdoor bleef bijna €5.000,- in de boeken staan bij de vasteplantenkweker. Het bedrag is afgerond en geschonken aan het goede doel Enjoycleaningup.

Griffioen Wassenaar gebruikt sinds januari 2020 een recyclebare statiegeldtray. Sinds dat moment zet de vasteplantenkweker zet zich samen met haar relaties ook in voor het hergebruik daarvan. Het statiegeld per tray is €0,35.

Algemeen directeur Stefan Verbunt hoopte dat ruim 75% van de trays retour zou komen. Hij verwachtte kostenneutraal uit te komen en mocht er geld overblijven doordat er minder trays retour komen dan gaat de rest naar een goed doel. „We willen aan deze tray geen geld verdienen”, zei Verbunt eind 2020 in een artikel in De Boomkwekerij.

14.000 trays niet retour

Griffioen heeft de gebruikte trays aan het einde van het seizoen weer opgehaald bij haar klanten. Een klein deel, ongeveer 14.000 trays, kwam niet terug, onder andere omdat een consument een volle tray mee naar huis nam, al werd dat afgeraden door de tuincentra. Het geïnde statiegeld van die niet ingeleverde trays is, afgerond naar boven, door Griffioen gedoneerd aan Enjoycleaningup. De stichting zet zich in voor het trainen van honden die tijdens het uitlaten zwerfvuil opruimen.

De overdracht van de donatie vond plaats bij tuincentrum Vechtweelde in Maarssen. Dit is één van de tuincentra die het initiatief omarmde. Griffioen maakte onderstaand filmpje.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties